Saturday, March 26, 2011

aq dah OK!ok aq TIPU. .

diconteng by *tenyeh sini kalo nk tawu :) 3 kiddies maen-maen
salam. .

ok. .result dah kluar dan aq dapat stret A!gumbiranya. .![OK!tu suma angan2 yg dah musnah. .]
frankly speaking. .
aq x dapat result yg mendpt 'KEPUJIAN TERTINGGI' dari mak bapak aq. .
just 'MEMUASKAN' ok??!
aq pon x sgka aq dapat cket mcmni. .OK. .aq TIPU!mang aq dah xpect dr awal lg nk dpat bnyak ni. .
OK..bukannya aq x bersyukur OK?
aq bersyukur sgt2 sbb suma credit dan it's OK. .
tp tu lar. .susah nk kata. .mebi salah aq. .atau pon mb bukan rezeki aq tyme espiem. .urmm. .

tp yg pling3 aq herannya. .result +math!!
terkejut gila bapak bila dpat tawu aq dapat C+. .

bukan senang WO!'KEPUJIAN ATAS' tu. .. .
selalu G memanjang. .HAHA!


OK!suka suka jgak. .tp tu suma x lg membuatkan aty aq berasa sunggoh 'OK'. .
ntah. .mebi rezeki aq kat tempat len. .
pyah nk cakap aihh. .poning den. .

BTW. .aq nk CONGRATSkan kawan2 aq yg dah sukses dlm spm. .
aq bgga jdik a part of batch 11 SMKAB OK??
yg pling aq bgga, ,bila skolah kiter masok radio tu!wuwuwuwu~~[SMKA terbaek wokk!]
OK. .walaupun aq jes menyumbangkan 0.000001% ok??
better drpada x sumbang lgsg en?


pssst. .actually. .benci btol tgok org yg stret A. .HAHA!jgn marah. .luahan hati kecil jee. .~~~


OK!budak x panday dah mula merapu meraban. .
 dah x pnday tu,x pandayla jgak!nk binci kat org pasepa. .??!
OK. .sekarang aq nk kata kat aq snrik. .
"ANISYIKIN. .PADAN MUKA!"

HAHA!
OK LAH!malas nk pkir, ,yg pasti. .hati aq ttp x OK. .!

wateva!

OK!kalo aq sedih tahap sgt. .mb muka aq jdik mcm ni. .tp aq x nak!sbb burok sgt OK?so. .
utk elakkannya. .jom try this!



OK. .tuk kwn2 yg rasa dri dya senaseb ngn aq, ,bcalah ayat ni, , 
insyaallah mghilangkan hati yg tgh dlm kesedihan. .=)
JOM BERAMAL!

Surah Penghibur hati yang kesedihan…


SURAH AL-KHAUSAR
Surah ini paling pendek, hanya mengandungi 3 ayat & diturunkan di Makkah dan bermaksud sungai di syurga. Kolam sungai ini diperbuat daripada batu permata nan indah dan cantik. Rasanya lebih manis daripada madu, warnanya pula lebih putih daripada susu dan lebih wangi daripada kasturi.
Surah ini disifatkan sebagai surah penghibur hati Nabi Muhammad s.a.w. kerana diturunkan ketika baginda bersedih atas kematian 2 orang yang dikasihi iaitu anak lelakinya Ibrahim dan bapa saudaranya Abu Talib.
P/S ~ Bacalah surah ini sekerap yg mungkin bila bersedih.. InsyaAllah kesedihan yg dialami akan hilang… mari beramal… :)


Monday, March 21, 2011

carta berat badan & ketinggian yg ideal. .

diconteng by *tenyeh sini kalo nk tawu :) 0 kiddies maen-maen
Carta Berat Badan & Ketinggian Yang Ideal
Lelaki
Wanita
158 cm 51-64 kg
150 cm 44-55 kg
160 cm 52-66 kg
153 cm 45-57 kg
163 cm 54-69 kg
155 cm 47-59 kg
165 cm 55-70 kg
158 cm 48-61 kg
168 cm 57-71 kg
160 cm 49-63 kg
170 cm 59-73 kg
163 cm 50-64 kg
173 cm 61-75 kg
165 cm 52-66 kg
175 cm 63-77 kg
168 cm 53-67 kg
178 cm 64-79 kg
170 cm 55-70 kg
180 cm 66-81 kg
173 cm 57-73 kg
183 cm 68-84 kg
175 cm 59-75 kg
185 cm 70-86 kg
178 cm 61-77 kg
188 cm 72-88 kg
180 cm 63-79 kg
THE BODY MASS INDEX (BMI)
Index Berat Badan
(Merupakan kaedah untuk mengenalpasti  berat badan yang sihat)
BMI Formula BMI( kg/m² ) = berat dalam kilogram / tinggi dalam meter²
Contoh : Berat badan 50 kg dengan tinggi badan 160 cm = 50 kg /(1.6 X 1.6) = 19.53 BMI
Nilai BMI
Status
<18.5
Underweight
18.5 - 22.9
Normal
23 - 25.9
Overweight
26
Obesiti
Jika anda tidak memenuhi standard yang tertera diatas, janganlah bersusah hati, berfikirlah secara positif dan perkuatkan keinginan anda untuk menjadi lebih tinggi. Anda telah pun menemui kaedah  semulajadi, berkesan, selamat & murah bagi masalah ketinggian anda.

inginkan kuku cantik berkilaw2?check this out!

diconteng by *tenyeh sini kalo nk tawu :) 0 kiddies maen-maen
 Kuku yang cantik berkilat ni lebih sinonim jika dihubungkaitkan dengan wanita. Itu dulu kot. Sekarang ni, ramai lelaki yang turut mementingkan penampilan terutamanya kecantikan dan kebersihan kuku. Siap buat rawatan manicure dan pedicure lagi tuh. Selain cantik, kuku yang bersih secara tak langsung menggambarkan tahap kebersihan seseorang gak.

ok. .sbnarnya nk buat pedicure bleh jer buat kat umah. .x perlu susah2. .masa pon lbih jimat. .kan?x perlu nk buat rawatan kat spa. .




 
then,mari kita tgk petua nk mencantikkan kuku anda yaww! 

1] Pertama sekali, anda sediakan dulu belimbing buluh. Kat tempat saya ni orang panggil belimbing asam. Rupanya macam kat bawah ni.


Belimbing buluh - Wikipedia

[2] Kemudiannya, gosokkan belimbing buluh ni ke kuku anda.

[3] Lepas dah gosok tu, cucilah tangan anda dengan air sabun dan keringkannya.

[4] Amalkan petua ni setiap hari sehingga menampakkan hasil. Setelah berhasil kelak, mungkin anda boleh buat 1-2 kali seminggu.

petua ni mb pyah cket. .sbb pyah dah nk crik pokok ni. .especially kat bandar2. .
so. .anda bleh cuba guna bwg putih atau ubat gigi kat kuku anda. .
caranya x susah. .tonyoh2 ja kat kuku tu. .
then, ,sudah cantek lah!walaah!
p/s:amalkan selalu. .insyaAllah. .

SELAMAT MENCUBA YARR!. .:)

cara pemakaian selendang dgn betul. .:)

diconteng by *tenyeh sini kalo nk tawu :) 0 kiddies maen-maen
assalammualaikum. .
within 22 hours. .result spm akn muncul tiba!
jeng. .jeng. .jeng. .
nervous plus ketaq2 . .ok. .TIPU!
actually. .aq x dak prasaan lgsg bt masa skunk. .
org yg laen yg  lebih ketaqnya dari aq. .aq? 
relex wa milex jewp. .haha. .
"hey. .budak!kalo ko pnday thap gila babun takpa la jgak nak rilex milex!"
tp. .aq x kesah pon suma tu. .ok. .FULLSTOP!

entry post aq rini
bukan nk merapu meraban. .
tp nk tunjuk cket cara how to wear selendang properly. .
ok?bleh trima?kalo x. .sila jgn menyibok d belog saia . .

CARA MUDAH UNTUK MEMAKAI SELENDANG


1. Pakai secara pendek di sebelah kiri + panjang di sebelah kanan (atau ikut keselesaan kowang). Yg aku tunjuk ni pendek sebelah kiri. Pinkan di dagu.
Tarik yg pendek ke bahu kanan + pin.

2. Tarik selendang sebelah kanan (panjang) meliliti kepala hingga ke sebelah kiri/blakang.

3. Sesudah ditarik, ikut keselesaan kowang untuk pin / ketipkan dengan clip. (dlm gambar di atas aku gunakan hairclip yg panjang dan aku klipkan di tepi telinga.

4. Boleh juga lilit mengikut kretiviti kowang sendiri. Selendang jugak boleh dipakai begitu sahaja atau sekali dengan tudung Ekin.


 

DEMAM result SPM d fesBUK. .nice:)

diconteng by *tenyeh sini kalo nk tawu :) 0 kiddies maen-maen
assalammualaikum. .

tajuk kat ats mang x logik lgsg . .!
aq x npk lgsg apa yg nice nya bila nk mek result. .
kecualilah kalo mmg org yg nk mek result tu superb duperb punya IQ. .
yg pasti. .bkn AQ ,. .:(

nah. .kat bwah ni ada sdikit bukti yg menunjukkan sesape saja yg berumor 18 taon yg akn mengambil result SPM  pda esok lusa berasa cuak semacam*~*
mcm org minum cuka daa muka tu. .[tuan yg menulih. .]hihi. .

DUP . DAP . DUP . DAP ...
Yesterday at 12:09pm · ·
x leh tunjuk bnyak2. .kang terkn*ing lam suor. .
harap kejayaan milik suma. .especially aq yg x brapa nk pnday ni. .
ameen~~~~<3